Terhesgondozás

A terhesség az egyik legcsodálatosabb időszak egy nő életében. Egy új élet növekszik az anyaméhben, így meghatározó, hogy ez az időszak a lehető legnagyobb nyugalomban és biztonságban teljen mind az anya, mind a születendő magzat számára.

Már a terhesség tervezésénél is fontos, hogy az anyai anyagcsere és hormonális egyensúlyt megteremtsük, mely hozzájárul a magzat egészséges fejlődéséhez a várandósság alatt.

A terhesgondozás célja

Célom egy-egy kismama gondozása során, hogy a kötelező vizsgálatok mellett irányt mutassak a várandósság időszakában a szükséges teendők kapcsán, valamint rávilágítsak az esetleges rizikótényezőkre, melyek ismeretében a kedvezőtlen kimenetel (koraszülés, nagy súlyú újszülött, növekedési retardáció stb.) megelőzhető vagy előfordulása csökkenthető. Úgy gondolom egy kismama számára nagyon fontos és megnyugtató, hogy a terhessége alatt legyen egy fix személy, aki ismeri a személyes kórtörténetét és a terhességét, esetleges patológiás eltéréseket is (magas vérnyomás, terhességi cukorbetegség, terhességi epepangás), aki ez alapján a jelenlegi evidenciáknak megfelelően mérlegel és hoz döntést adott esetben, hogy a terhesség a lehető legpozitívabb kimenetellel záruljon.

Rendelőnkben lehetőség van:

  • terhesgondozásra
  • konzultációra a szülésről és fájdalomcsillapítási lehetőségekről
  • magzati ultrahang vizsgálatokra (12. és 18. heti szűrő ultrahang vizsgálatot nem végzek, ehhez Debrecen legjobb ultrahang specialistáit javaslom – www.omed.hu),
  • NST vizsgálatra akár a 36. héttől
  • Streptococcus agalactiae baktérium szűrésre hüvelyváladékból a 36. héttől
  • szülés utáni kontrollra

Szeretettel várom magánrendelésemen!